Vegas Views

Platinum Award for Specialty Project
Vegas Views
Project Location: Las Vegas, Nev.
Photographer: Grossman Photography
FEATURE PHOTO
View more in the Photo Gallery

Project Team
Architect: VanDeWall and Associates - Architect's Website
Remodeler: Creative Building Corporation - Remodeler's Website
Interior Designer: Creative Building Corporation - Interior Designer's Website
Developer: N/A - N/A
Land Planner: N/A - N/A
Interior Merchandiser: Creative Building Corporation - Interior Merchandiser's Website

Design Statement:
The designer of this project knew the modern staircase and hallway would be the most important elements of the interior by tying the whole house together. The goal was to turn an otherwise long and boring cave-like hallway into an interesting pathway leading to bedrooms and other living areas. The machinery used to craft the staircase was originally built to manufacturer ship hulls, capable of bending one piece of steel to make the free standing staircase. The open glass treads made the staircase spectacular both from the front side and the rear. The automotive pearl finish with 10 coats of clear paint invites visitors touch and feel the high gloss finish. The staircase unloads into a sitting area made for taking in this one-of-a-kind art piece. Molded wave walls are set apart with LED lighting that can change colors depending on the mood. The recessed shelves with floating glass allow a display of collectibles.